cancer testicular chimioterapie

Am cancer testicular. Am fost operat si mi s-a scos o tumoare din testiculul drept. Am facut teste pt markeri tumorali si inainte si dupa. Acestea sunt rezultatele:
Inainte de operatie:

Markeri tumorali:

Lactat dehidrogenaza (LDH) - 177U / L (normal 135-225)

HCG total (HCG + beta) - <0,1 mU / mL (normal <2,6)

AFP (alfa feto-proteina) - 1331 ng / ml (normal <6 ng / mL)

Analizele de sange si urina nu au arătat nimic anormal.

De asemenea, o radiografie la piept nu a arătat nimic legat de alte tumori.

Dupa operatie:

O tomografie a fost făcută din piept inferioară a bazinului, care arată nimic anormal.

După 3-4 săptămâni raportul histopatologic pentru testiculul îndepărtat a aratat urmatoarele:

Tumora 4 cm în diametru, redus consistent, gri, cu zone de hemoragie.

Tumora mixta germinala care prezintă următoarele componente: tumora de sinus endodermal (70%), teratom, carcinom embrionar și seminom; Albuginee, epididim și fenicul spermatic fără invazie neoplazică.

Un alt set de markeri tumoral a fost făcut:

Lactat dehidrogenaza (LDH) - 148U / L (normal 135-225)

HCG total - (HCG + beta) - <0,1 mU / mL (normal <2,6)

AFP (alfa feto-proteina) - 177 ng / ml (normal <6 ng / mL)

CEA (antigen carcinoembrionic) 1.1 ng / mL (normal <3.4 ng / mL)

Și o altă analiză a fost făcuta pentru probe tumorale, mai aprofundată:

Histopatologic: malign cu celule germinale testiculare amestecate: galbenus de tumora sac (~ 80%) + seminom (~ 10%) + carcinom embrionare (~ 5%).
Imunohistochimie: pozitiv în celulele tumorale PLAP dispersate seminomatoase, CD117 pozitiv relativ comune în seminomatoase celulelor tumorale, CD30 pozitiv în rare non-tumorale seminomatoase celule, pozitiv relativ frecvente în celulele tumorale AFP non-seminomatoase; SYN negative în tumora; Ki67 pozitiv ~ 40% în parte seminomatoasa și pozitiv ~ 60% din componenta non-seminomatoasa.

Dupa rezultatele biopsiei tumorii din testicul, mi s-a recomandat de catre medicul oncolog chimioterapie pe termen de 6 luni.

În decembrie, ianuarie și februarie si martie am facut chimioterapie cu urmatoarele substanțe chimice: Etoposid 700mg + 600mg Carboplatin + Bleomicin 30 mg.

Eu am toate analizele de sânge, imagini și tomografie cu raze X, așa că vi le pot trimite, dacă aveți nevoie de ele.

Intrebarea mea e daca pot renunta la chimioterapie acum. Imi afecteaza foarte mult organismul, sunt f slabit dupa sedinta, am o stare generala de greata continua timp de mai mult de o saptamana. Nu pot iesii din casa si vreau sa obtin o a doua opinie.. As continua chimioterapia dar nu vreau sa am probleme pe viitor din cauza ei. Stiu ca substantele pe care le fac la chimioterapie sunt extrem de toxice. Va rog foarte mult sa ma ajutati. Am nevoie de un raspuns cat mai rapid.
M-am gandit sa mai fac totusi acum un set de analize de markeri turmorali, dar nu stiu cat de conculdente sunt pentru decizia pe care vreau sa o iau. Din ce am inteles, acest set de analize poate doar arata daca in corp exista o alta tumoare. Si chimioterapia pe care o fac acum e o metoda de preventie impotriva dezvoltarii pe viitor a altor tumori in corp. Mai ales ca biopsia a identificat celule maligne.
Va multumesc anticipat pentru raspuns

Data adaugarii Adaugata in: Mar 25, 2011 | Autorul intrebarii Autor: traian | Numarul de accesari Vizite: 4569


Raspunsuri

Vă pot ajuta cu un tratament tolerat ușor de către organism (fără efecte secundare), din produse naturiste cu potențial antitumoral, iradiate cu LASER prin fibră optică (laser medical neinvaziv), ce le amplifică efectele benefice.(e-mail:clinicofcancer@gmail.com) 0232250929, 0741190974

Data adaugarii Adaugat in: Mar 29, 2011 | Autorul raspunsului Autor: Dr. Pîrvulescu Ioan - medic oncolog


Imi pare rau ca trebuie sa te lupti cu aceasta boala. Si sotul meu a avut-o in 2007, a facut 3 serii a cate 5 zile cu etoposid,cisplatin si bleomicina. Tumora lui a fost carcinom embrionar, iar markerul pozitiv a fost Betahcg,LDH si AFP fiind in limite normale si inainte de tratament. Stiu ca este greu tratamentul , dar trebuie respectat;la acest tip de boala riscul de recidiva este foarte mic daca se urmeaza tratamentul complet si la timp. Pentru a verifica daca a scapat de boala sotul meu a facut markerii tumorali si PET_CT. , acum la urmarirea anuala face doar CT abdomino-pelvin. Multa sanatate!

Data adaugarii Adaugat in: Mar 31, 2011 | Autorul raspunsului Autor: elena


Buna si eu am avut aceasta boala de un an de zile si am trecut cu bine ,dar am respectat tratamenul de doua ciluri de cate 5 zile si acum m-a simnt foarte bine .

Data adaugarii Adaugat in: Dec 2, 2012 | Autorul raspunsului Autor: otvos alexandru


Buna, sotului meu i s-a facut o ecografie testiculara la care s-a observat o mica formatiune nodulara hiperecogena 0,24 cm fara semnal vascular. A facut LDH, HCG TOTAL SI AFP REZULTATE: LDH 104 U/L 135-225 HCG TOTAL 1.1 mUI/mL <2.6 AFP 7.18 ng/mL <7.0 CE PARERE AVETI?

Data adaugarii Adaugat in: Feb 5, 2013 | Autorul raspunsului Autor: NICOLETA


da chiar nimeni nu scrie pe nici un forum cat costa sa te operezi de cancer testicular ? doar medicamente si bla bla bla

Data adaugarii Adaugat in: Jun 16, 2013 | Autorul raspunsului Autor: bogdan


M-am operat recent de tumoare la testicolul stang la o clinica privata in Timsoara. Costul a fost 1000 de euro. In urma examenului histopatologic a fost confirmat un seminom in stagiul I. Markerii tumorali au fost in limitele normale. La examenul CT nu au fost prezente nici un fel de adenopatii. Deasemenea in urma interventiei medicul mi-a confirmat ca tumoarea a fost localizata la nivelul testicolului fara invazie pe cordonul spermatic. Urmeaza totusi sa merg cu pachetul de documente la un oncolog sa aud care ar fi pasii urmatori

Data adaugarii Adaugat in: Jul 4, 2013 | Autorul raspunsului Autor: andrei


Andrei...spune-ne in continuare ce ti-a prescris medicul oncolog. Multumim.

Data adaugarii Adaugat in: Oct 10, 2013 | Autorul raspunsului Autor: Geo


Voi cum ati descoperit ca aveti cancer testicular?. Spun asta ca maine sunt programat la o ecografie si imi este foarte frica. Primul medic mi-a zis ca e doar un chist de epidim dar acum am emotii la ecografie.

Data adaugarii Adaugat in: Apr 16, 2014 | Autorul raspunsului Autor: Marius



Raspunde la aceasta intrebare

Folositi acest formular doar daca doriti sa adaugati un raspuns pentru aceasta intrebare. Pentru o noua intrebare click aici.
Continut
Nume
E-Mail
Telefon
E-Mail public?
Da Nu
Telefon public?
Da Nu

Ultimele intrebari

Analize Imunologice Analize Imunologice (Oct 20, 2014 in Homeopatie)
Gonartroza bilaterala si incadrare handicap Gonartroza bilaterala si incadrare handicap (Oct 18, 2014 in General)
Dr. Dr. (Oct 18, 2014 in Alergologie)
inrosirea fetei inrosirea fetei (Oct 17, 2014 in Alergologie)
Polinevrita Polinevrita (Oct 16, 2014 in Neurologie)
Excrescenta dureroasa sub unghia degetului inelar Excrescenta dureroasa sub unghia degetului inelar (Oct 16, 2014 in Dermatologie)
salut salut (Oct 15, 2014 in Analize medicale)
Adenoza chistica Adenoza chistica (Oct 15, 2014 in Oncologie)
cu rezolv problema cu rezolv problema (Oct 14, 2014 in Cardiologie)
Mi-e teama ca o iau razna Mi-e teama ca o iau razna (Oct 13, 2014 in General)

Categorii

Alergologie Analize medicale Cardiologie Chirurgie generala Dermatologie
Endocrinologie General Homeopatie Imagistica Infectioase
Kinetoterapie Medicina interna Neurologie Obstetrica Oftalmologie
Oncologie ORL Ortopedie Pediatrie Psihiatrie
Psihologie Sexologie Stomatologie Urologie