Interpretare buletin ecografic mamar

Buna ziua ,
Va rog din suflet sa ma ajutati la citirea acestui buletin ecografic - sonoelastografie mamara ( ambii sani) , examen pe care l-am facut in data de 13.11.2010. Recunosc faptul ca in acea zi nu am citit Buletinul ce mi-a fost emis , lucru pe care l-am facut duminica (ieri). Nefiind de specialitate , nu am inteles toti termenii medicali din acest buletin si m-am speriat putin .
Am varsta de 48 de ani si sunt la menopauza din anul 2008 . Anual am facut examenul PAP(CII) , eco mamar , iar ultima mamografie in anul 2008.


BULETIN ECOGRAFIE SAN
(HITACHI EUB 7000HV, Color Flow Doppler /Power Doppler, Elastografie) - 13.11.2010

SAN DREPT : fara noduli; cateva michisturi distribuite prin san, alungite , tronsonice, fara semnal Doppler , moi elastografic .

AXILA DREAPTA : cu o adenopatie ovoida, alungita, cu hil ecogen pastrat si semnal Doppler central .

SAN STANG : fara noduli; la ora 15- o imagine mica, transonica, fara semnal Doppler , alungita-cu diametru orizontal>> cel antero posterior (microchist)

AXILA STANGA : cu o adenopatie ovoida, alungita ,cu hil ecogen pastrat si semnal Doppler central .


Fara leziuni chistice cu septe groase sau proliferari intrachistice ; fara leziuni marcat hipoecogene , cu diametru anteroposterior > cel transvers, cu imagini speculate , semne de expansiune infiltrativa, microlobulatii, contururi neclare , cu margini abrupte sau chenar ecogen peritumoral, atenuare posterioara marcata sau microcalcificari spiculiforme , noduli cu vascularizatie anarhica la evaluare Color Flow Doppler si Power Doppler

CONCLUZII : ANOMALII ECOGRAFICE MAMARE FOARTE PROBABIL BENIGNE

RECOMANDARI :
-Re-evaluare ecografica la 12 luni
-Mamografie – o data/ 2 ani

Nelamuririle mele sunt urmatoarele :

1. Atat in AXILA STANGA cat si in AXILA DREAPTA exista o adenopatie ovoida, alungita ,cu hil ecogen pastrat si semnal Doppler central.

“Adenopatie este termenul care defineste umflarea ganglionilor. Palparea ganglionilor da medicului informatii foarte importante despre starea de sanatate a organismului – ganglionii limfatici mariti sau inflamati reprezinta un semn de boala. In functie de informatiile pe care le capata prin anamneza si examinare - marimea, consistenta, sensibilitatea la palpare, aderenta ganglionilor la care se adauga si alte simptome generale, medicul poate deduce care este cauza adenopatiei (umflarii ganglionilor) - boala cronica sau stare inflamatorie.”

Nu mi s-a spus la examinare nimic referitor la existenta aceastor adenopatii la nivelul axilelor si care ar fi cauza lor ; daca trebuie sa fac pentru asta si alte investigatii ( analize de sange , etc)


2. Domnul dr. a specificat in buletinul emis ( la final ) faptul ca exista noduli cu vascularizatie anarhica la evaluare Color Flow Doppler si Power Doppler .

Nu mi s-a spus de existenta acestor noduli ( ei se regasesc in axile ? - in sani mi s-a confirmat ca nu exista noduli ! ) si ce semnificatie au acestia si ce implica existenta lor .


Va multumesc inca o data din suflet pentru timpul acordat !

Cu stima,

Data adaugarii Adaugata in: Nov 14, 2010 | Autorul intrebarii Autor: Radu Luana | Numarul de accesari Vizite: 3803


Raspunsuri

toti avem ganglioni axilari. important e sa aiba o anumita dimensiune, sub 1 cm de obicei, iar faptul ca prezinta hil ecogen pastrat, inseamna ca nu este maligna, ca este un ganglion normal, posibil marit(depinde ce dimensiuni avea), inflamat. iar legat de acei noduli, dupa exprimarea medicului se intelege ca ar fi la nivelul sanilor. desi mai sus nu spusese nimic de ei.

Data adaugarii Adaugat in: Jan 20, 2011 | Autorul raspunsului Autor: pop


am si eu o ecografie dca ma puteti ajuta sa imi spuneti ce insemna .san drept tesut fibrogradular reprezenata sper intern se distinge i imagine transonica de 0.55 0.64 cm si in cadrul supero extern o imagine transonica de o.37 0.41 cm

Data adaugarii Adaugat in: Apr 27, 2012 | Autorul raspunsului Autor: danaRaspunde la aceasta intrebare

Folositi acest formular doar daca doriti sa adaugati un raspuns pentru aceasta intrebare. Pentru o noua intrebare click aici.
Continut
Nume
E-Mail
Telefon
E-Mail public?
Da Nu
Telefon public?
Da Nu

Ultimele intrebari

Erizipel transmisibil sexual? Erizipel transmisibil sexual? (Dec 20, 2014 in Infectioase)
hernie de disc coada de cal hernie de disc coada de cal (Dec 19, 2014 in Neurologie)
lepthotrix lepthotrix (Dec 18, 2014 in Infectioase)
Ajutor.Cum scap de TOC? Ajutor.Cum scap de TOC? (Dec 16, 2014 in Psihiatrie)
miastenia gravis? miastenia gravis? (Dec 15, 2014 in Neurologie)
Genunchi operat LIA cu dureri insuportabile Genunchi operat LIA cu dureri insuportabile (Dec 15, 2014 in Ortopedie)
TGP Marit TGP Marit (Dec 13, 2014 in Analize medicale)
Diabet zaharat de tip 1! Diabet zaharat de tip 1! (Dec 10, 2014 in Endocrinologie)
Dureri de oase Dureri de oase (Dec 9, 2014 in General)
accident vascular pe fond de stress accident vascular pe fond de stress (Dec 8, 2014 in Cardiologie)

Categorii

Alergologie Analize medicale Cardiologie Chirurgie generala Dermatologie
Endocrinologie General Homeopatie Imagistica Infectioase
Kinetoterapie Medicina interna Neurologie Obstetrica Oftalmologie
Oncologie ORL Ortopedie Pediatrie Psihiatrie
Psihologie Sexologie Stomatologie Urologie