Ig E crescut

Va rog spuneti-mi si mie de ce valoarea Ig E
a crescut foarte mult iar analizele din care sa reiasa ca este alergica sau are paraziti
intestinali ies bune.Ce rol au Ig E -urile?
Ce se poate intampla in cazul in care ele nu scad deloc?

Data adaugarii Adaugata in: Jul 27, 2009 | Autorul intrebarii Autor: petria | Numarul de accesari Vizite: 24946


Raspunsuri

Imunoglobulina E este o proteină asociată cu reacții alergice și se găsește, în mod normal, în cantităi foarte mici în sânge.Definiție și caracteristici: IgE este un anticorp care funcționează ca parte a sistemului imunitar al organismului și apără împotriva "intrușilor." Când cineva cu o predispoziție la alergii este expus la un potențial alergen (cum ar fi produsele alimentare, diferite ierburi sau produse animale) pentru prima dată, persoana va deveni sensibilă față de acesta. Organismul percepe potențialul alergen ca pe o substanță străină și produce un anticorp specific la IgE care se leagă de celule mastocite și basofile din sănge. Celulele mastocite se găsesc în țesuturi pe toată suprafața corpului, dar cea mai mare concentrație se găsește în piele, sistemul respirator și tractul gastrointestinal. La următoarea expunere, acești anticorpi IgE atașați, recunosc alergenul și fac ca celulele mastocite și basofile să elibereze histamine și alte chimicale, ducând la o reacție alergică care începe din locul expus. Analiza pentru IgE este folosită pentru a monitoriza o alergie (test de screening) față de un anumit alergen. Se calculează fiecare cantitate de anticorpi IgE suspectat de alergen din sânge. Fiecare selecție este considerată un test separat, testele fiind foarte specifice: alergia față de alibină versus alergia față de bondar; cea de albuș de ou versus gălbenuș de ou etc. Ce indică: Testarea anticorpilor specifici IgE se realizează ca screening al unei alergii ( un tip de hipersenzitivitate) la o anumită substanță când un pacient simptome acute sau cronice a alergiei. De asemenea se poate realiza în situația în care pacientul suferă de dematită sau exemă, își admiinistrează histamine sau antidepresive, sau daca o reacție alergică periculoasă poate apărea. Poate ajuta la monitorizarea imunoterapiei sau pentru a observa dacă un copil dezvoltă o alergie. Nivelul IgE prezent nu se corelează cu severitatea unei reacții alergice, iar cei ce au dezvoltat o alergie în trecut pot avea IgE pozitiv mulți ani după. Când se efectuează: De obicei, se efectuează când pacientul prezintă semne sau simptome care sugerează prezența unei alergii la una sau mai multe substanțe. Ce înseamnă rezultatele: Rezultatele negative normale indică faptul că pacientul nu prezintă o "alergie adevărată", un răspuns mediat la alergenul specific IgE. Rezultatele alergenilor specifici la anticorpii IgE trebuie interpretate și folosite cu precauție la sfatul medicului. Chiar dacă rezultatul testului IgE este negativ, există posibilitatea ca o alergie să apară. Niveluri ridicate indică, în mod normal, prezența unei alergii. Chiar dacă testul specific la IgE este pozitiv, pacientul poate sa aibă sau să nu aibă o reacție alergică în momentul expunerii la substanță. Cantitatea de IgE specific prezent nu prezice în mod necesar severitatea unei reacții. Dr. Popa A.

Data adaugarii Adaugat in: Jul 28, 2009 | Autorul raspunsului Autor: Dr. Popa A.


Am citit explicatiile, dar n-am inteles mare lucru. Eu am IgE 375,5UI/ml, aproape de 2,4 ori mai mare decat normal. Ce fac in situatia asta?

Data adaugarii Adaugat in: May 19, 2010 | Autorul raspunsului Autor: angelescu daniela | Telefon Telefon: 0727173667


baietelul meu are 3 ani si are ig E 243 UL-mL CE INSEAMNA ASATA????

Data adaugarii Adaugat in: Apr 1, 2011 | Autorul raspunsului Autor: SALAGEANU ANDREA


Baiatul meu raceste foarte des si un medic ma sfatuit sa-i fac Ig e total si rezultatul este 460 cat de grav este ? Si ce e de facut ?

Data adaugarii Adaugat in: Apr 16, 2011 | Autorul raspunsului Autor: Anca | Telefon Telefon:


Buna ziua! In ce priveste IgE-urile, noi suntem cazuri cu adevarat socante...ambilor mei copii le-au iesit aprox 10500 respectiv 12000. Va rog, spuneti-mi daca ati mai intalnit asemenea cazuri! E adevarat ca si eu si sotul meu suntem f alergici, dar sa iasa asemenea valori..?!

Data adaugarii Adaugat in: Oct 28, 2011 | Autorul raspunsului Autor: Andreea


Buna ziua, Am 52 ai , sunt de sex feminin, si mi-a iesit IgE 53,5 UI/ml, as dori sa stiu cum se interpreteaza rezultatul, multumesc anticipat

Data adaugarii Adaugat in: Apr 29, 2015 | Autorul raspunsului Autor: Somlea Anca


Buna ziua,copilului meu de 6 ani,i a iesit igE seric de 895 ul/ml ,va rog frumos sa mi spuneti si mie cat de grav,este .Va multumesc

Data adaugarii Adaugat in: Nov 9, 2015 | Autorul raspunsului Autor: Cirstea Claudia


Nepoata mea are lgE734.are 6 ani cit de grav este?.multumesc!

Data adaugarii Adaugat in: Nov 11, 2015 | Autorul raspunsului Autor: lizicaRaspunde la aceasta intrebare

Folositi acest formular doar daca doriti sa adaugati un raspuns pentru aceasta intrebare. Pentru o noua intrebare click aici.
Continut
Nume
E-Mail
Telefon
E-Mail public?
Da Nu
Telefon public?
Da Nu

Ultimele intrebari

Hepatocitoliza Hepatocitoliza (Nov 27, 2015 in Analize medicale)
"Cosulete sau puncte de grasime. Pe penis " (Nov 26, 2015 in Dermatologie)
Coronarografie Coronarografie (Nov 25, 2015 in Cardiologie)
Aparatură medicală Aparatură medicală (Nov 24, 2015 in Imagistica)
computer tomograf computer tomograf (Nov 23, 2015 in Neurologie)
Ticuri Ticuri (Nov 23, 2015 in Neurologie)
doresc sa i-mi cititi D-v acest rezultat doresc sa i-mi cititi D-v acest rezultat (Nov 23, 2015 in Neurologie)
Cifoscolioza Cifoscolioza (Nov 21, 2015 in Kinetoterapie)
Analize pentru ficat Analize pentru ficat (Nov 20, 2015 in Analize medicale)
Istoric analize Istoric analize (Nov 20, 2015 in Analize medicale)

Categorii

Alergologie Analize medicale Cardiologie Chirurgie generala Dermatologie
Endocrinologie General Homeopatie Imagistica Infectioase
Kinetoterapie Medicina interna Neurologie Obstetrica Oftalmologie
Oncologie ORL Ortopedie Pediatrie Psihiatrie
Psihologie Sexologie Stomatologie Urologie