Glicemie, TGP, Colesterol, RDW, PDW, MPV, PCT marite

Buna ziua d-l doctor, va rog sa interpretati aceste analize, o sa sesizez daca a raspuns si falsul doctor care vrea sa denigreze acest site

Glicemi 117 normal(75-115),
TGP (ALT) 44 normal(10-31),
Colesterol 238 normal(120-200),


Epitelii plate- FRECVENTE,
Leucocite - RARE,

RDW 15.800 normal(11.500-14.500),
MPV 11.300 normal(7.400-10.400),
PCV 0.327 normal(0.100-0.300),
PDW 19.800 normal(11.500-16.500).

am 40 ani, 96 kg, 172 inaltime.

Multumuesc foare mult intregii echipe NETMEDIC.


Data adaugarii Adaugata in: Oct 31, 2008 | Autorul intrebarii Autor: Ionescu Lilica | Numarul de accesari Vizite: 36767


Raspunsuri

Nu mai este cazul cu falsul medic, nu mai posteaza deocamdata (doar studenta la medicina, Ioana, se mai baga in seama). In primul rand aveti o greutate peste normal, asa ca restul problemelor (inca relativ minore) glicemia, colesterolul, ALT sunt in directa concordanta cu acest fapt.Daca ati putea slabi, toate ar reveni (probabil) la normal. In tot cazul va trebui sa tineti obligatoriu un regim fara grasimi, fara dulciuri (inclusiv fara fructe dulci) fainoase, fara prajeli. Inca nu este necesara medicatia. Popa A.

Data adaugarii Adaugat in: Oct 31, 2008 | Autorul raspunsului Autor: Popa A.


Va multumesc foarte mult, aviz pentru vizitatori. M-am ingrasat in 3 ani 30 KG ca m-am ocupat de afaceri din birou si am pazit copilul sa faca temele interminabile la meditatii pentru TEZA UNICA, fara sa fac miscare, pe sistem nervos am mancat continuu, biroul fiind la domiciliu, am mancat foarte diversificat(multe fructe crude, lactate multe, carne multa,mejeluri nu prea, dulciuri nu prea, cafea mai deloc,grasimi nu sau foarte rar, unt si margarina nu, peste si fructe de mare da), dar alimente de la supermarket (cu e-uri multe, conservanti multi si modificate genetic). Am sesizat pe pielea mea, ca OBEZITATEA ESTE O BOALA GRAVA care te impiedica sa faci miscare si de aici incepe cosmarul sanatatii, cred eu. Majoritatea mi-au spus ca este obligatoriu regimul alimentar, asa voi face, dar eu cred ca si miscare este tare importanta alaturi de regim. O sa urmaresc acest topic si o sa spun aci peste 6-8-12 luni daca am reusit si cum. Am mlut respect pentru medicii care raspund aici ,,fara arginti''

Data adaugarii Adaugat in: Nov 1, 2008 | Autorul raspunsului Autor: Ionescu


Da, fara miscare nu veti reusi (veti slabi, daca va veti schimba alimentatia, dar nu suficient). Va spun un secret: "toti medicii care raspund aici "fara arginti" sunt doar eu, din luna martie incoace, deci inclusiv "Doctoru' fara arginti" sunt tot eu, mi-am schimbat doar pseudonimul. Popa A.

Data adaugarii Adaugat in: Nov 1, 2008 | Autorul raspunsului Autor: Popa A.


va rog sa-mi spuneti si mie cum sunt analizele pe care le-am facut pe 24.02.2009. WBC = 8,3; Lymph = 1,2; Mid = 0,9; Gran = 6,2; Lymph% = 14,9%; Mid% = 10,3; Gran% = 74,8%; HGB = 182g/L; RBC = 5,67; HCT = 47,2%; MCV = 83,3fL; MCH = 32.0pg; MCHC = 385g/L; RDW - CV = 14.0% RDW - SD = 40.8fL PLT = 329 MPV = 9.2fL PDW = 16.1 PCT = 0,302% HCV = negativ Ag. HBs = negativ TGO = 41 GT = 71 Colesterol = 199 TGP = 61 GLU = 102 TRI = 177 ACID URIC = 6.48 HDL = 28 LDL = 136 PROTEINE TOTALE = 6,99g% magneziu = 1.97 CALCIU TOTAL = 10 CREATININA = 1.13

Data adaugarii Adaugat in: Feb 25, 2009 | Autorul raspunsului Autor: MARIN MIHAITA


Pareti tare ca un taur (la HGB n-ati pus bine virgula, corect ar fi HGB=18,2, nu?); totusi aveti grija cu ficatul, este un sindrom de hepatocitoliza usor, trebuie sa tineti un regim de crutare hepatica, fara alcool, prajeli, afumaturi, conserve. Dr. Popa A.

Data adaugarii Adaugat in: Feb 25, 2009 | Autorul raspunsului Autor: Dr. Popa A.


Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de analizele mele.Tot timpul la analize imi iese : RDW- 15.1 %intre (11,6-14.8) Monocite - 7.49%intre (3-7) Bazofile - 1.12% intre (0-1) va multumesc

Data adaugarii Adaugat in: Mar 5, 2009 | Autorul raspunsului Autor: dan-cosmin


buna ziua.Am si eu o problema,am 28 ani si rezultatul la colesterol este 236.este peste limita de normal dar as vrea sa stiu daca este rau,trebuie sa urmez un tratament?AM cam intrat in panica si nu stiu ce sa fac.

Data adaugarii Adaugat in: Apr 15, 2009 | Autorul raspunsului Autor: sorin


Nu este cine stie ce, daca ar fi la mine eu nu l-as baga in seama (este adevarat ca nu mi-am facut analize de vreo 15 ani, nu ma preocupa acest lucru). Oricum, fata de standardele (discutabile) este putin crescut, asa ca feriti-va de grasimi animale in general. Cat despre panica...poate imi explicati la ce "nenorocire" va asteptati, ca sa inteleg si eu.Dr. Popa A.

Data adaugarii Adaugat in: Apr 15, 2009 | Autorul raspunsului Autor: Dr. Popa A.


Buna ziua. D-le doctor, fiti amabil, toate analizele mele ies ok, mai putin TGP se pare, si e in crestere de la set la set de analize. Tgp 80 Colesterol total 216 Hdl 33 Imi puteti da un sfat va rog? Nu sunt supraponderal, nu am probleme cu inima (cel putin nu aparent), munca mea este stresanta dar am un bun management al stressului dintotdeauna. Ce ar trebui sa fac? Multumesc frumos.

Data adaugarii Adaugat in: Apr 28, 2009 | Autorul raspunsului Autor: Denis Tramescu


Ar trebui sa faceti testele pentru hepatitele B si C, Electroforeza, VSH si un echo abdominal. Daca-mi veti comunica rezultatele am sa va spun ce trebuie sa faceti in continuare. Oricum, tineti un regim de crutzare hepatica, mancati doar fiert, fara grasimi, afumaturi, carne doar de pui si peste slab. Dulciuri puteti consuma, la fel si fainoase. Reveniti. Dr. Popa A.

Data adaugarii Adaugat in: Apr 28, 2009 | Autorul raspunsului Autor: Dr. Popa A.


buna ziua cred k am si eu o problema...am tgo 66.35 si tgp 108....si sunt gravida....exista riscu sa pierd sarcina?

Data adaugarii Adaugat in: Jun 1, 2009 | Autorul raspunsului Autor: Georgiana


Buna ziua! Am facut analize recent si urmatoarele dereglari au aparut (in paranteza - valorile normale): MCV - 96.2 (70-93) PDW - 18.1 (12-18) WBC - 10.0 (3.5-10) EO# - 0.7 (0-0.6) EO% - 6.9 (0-4) De asemenea, au aparut rezultate slab pozitive la "anticorpi helicobacter pylori" si IgE seric 110. Am o lista lunga cu rezultate, insa acestea sunt altfel decat in limitele normale. Timp de o perioada de cateva zile inainte de analize am fost deranjat la burta (impreuna cu inca doi membri ai familiei mele) si mai inainte de aceasta am urmat un tratament antialergic impotriva unei alergii survenite in urma utilizarii de Ultraproct (impotriva hemoroizilor). Imi puteti spune parerea dvs despre aceste rezultate? Va multumesc!

Data adaugarii Adaugat in: Jun 10, 2009 | Autorul raspunsului Autor: Cos


D-le doctor sunt insarcinata in 14 saptamini , am 35 de ani si am primit urmatoarele rezultate la analize:WBC 8,5; HCT 34,7 ; MCH 31,1 ; MCHC 36,3 ; PLT 73 ; MPV 12.1 ; PCT 0,088 ; PDV 17 CELELALTE SUNT IN VALORI NORMALE.cE AFECTIUNE INDICA ACESTE VALORI CARE NU SUNT INCADRATE STANDARD?

Data adaugarii Adaugat in: Oct 5, 2009 | Autorul raspunsului Autor: Bagiu Cristina


buna ziua, am facut astazi analize in urma carora am observat o crestere mare a PDV= 67,iar MPV= 4,8 putin cam mic. este oare un motiv de ingrijorare(limita normala este intre 12 si 18/%). si analizele sotului sunt f apropiate. cu multumiri

Data adaugarii Adaugat in: Oct 10, 2009 | Autorul raspunsului Autor: ileana mihai


va rog din suflet daca puteti sa-mi interpretati si mie urmatoarele analize.acum am intrat in posesia lor si sunt putin ingrijorata. mentionez ca sunt ale fetitei mele in varsta de 8 luni. va multumesc ALT/SGPT--------38 AST/SGOT--------79 WBC-------------12.2 K/uL NEU ------------16.6 % N HGB-------------9.87 g/dL HCT-------------33.0 % MCV-------------64.1 fL MCH-------------19.2 pg MCHC------------29.9 g/dL RDW-------------17.5 % PLT ------------473 K/uL

Data adaugarii Adaugat in: Oct 17, 2009 | Autorul raspunsului Autor: cercel laura


Buna ziua! Va rog sa-mi interpretati aceasta analiza si sa-mi comunicati ce trebuie sa fac in caz ca este prea mare rezultatul. Creatinina serica=1,18 Am 30 de ani si 74kg si 1,74 Va multumesc, anticipat

Data adaugarii Adaugat in: Nov 14, 2009 | Autorul raspunsului Autor: POPESCU SIMONA


buna ziua...am tgp marit de 3 ori peste maximul admis...iar tgo este de 57....imi poate spune cineva va rog cam despre ce e vorba si daca exista pastile pentru a revni la valoarea aproximativ normala?...Silimarina sau Liv32 sunt bune in astfel de valori?va rog sa-mi dati si mie un raspuns.Va multumesc!

Data adaugarii Adaugat in: Dec 7, 2009 | Autorul raspunsului Autor: dandan


Buna ziua! De curand am ramas insarcinata, iar la analizele pe care mi le-au dat medicii mi-a iesit glicemia marita, 126. Va rog frumos sa imi spuneti ce as putea face in cazul acesta. Mi-ar putea afecta sarcina? Va multumesc!

Data adaugarii Adaugat in: Jan 29, 2010 | Autorul raspunsului Autor: Dumitrescu Diana


buna ziua, as avea cateva neclaritati legate de unele rezultate care sunt putin iesite din limita: MCHC 37.8g/dl ; RDW 48.4fl; PCT 0.22%; PDWcv 37.9% Ma puteti ajuta cu cateva indicatii? Multumesc frumos, Lucian.

Data adaugarii Adaugat in: Mar 25, 2010 | Autorul raspunsului Autor: Lucian Mihail


buna ziua,as dori si eu daca se poate sa-mi interpretati si mie urmatoarele analize:rbc-5.03, pdw18.1%,ne6.57,hdl colesterol33mg/dl,fibrinogen592.77.multumesc

Data adaugarii Adaugat in: Jun 10, 2010 | Autorul raspunsului Autor: vali botea


Buna ziua! Am 28 de ani, 83 kg la 1,78 m si mi-am luat un glucometru la care imi ies valorile cam spre limita superioara..110, 113! De vreo 4 luni nu am mai facut sport pt ca am avut mana rupta! Multumesc anticipat

Data adaugarii Adaugat in: Aug 1, 2010 | Autorul raspunsului Autor: nitu daniel


va rog sa-mi spuneti si mie cum sunt analizele pe care le-am facut pe 09.08.2010. WBC = 6; Lymph = 1,8; Mid = 0,3; Gran = 3,9; Lymph% = 29,6%; Mid% = 5,4; Gran% = 65,0%; HGB = 13,4g/dL; RBC = 4,67; HCT = 37,8%; MCV = 81,1fL; MCH = 28,6 pg; MCHC = 35,4g/dL; RDW - CV = 12,6% RDW - SD = 29,3fL PLT = 245 MPV = 9.2fL PDW = 14.6 PCT = 0,225% magneziu = 1.36 CALCIU TOTAL = 8,57 CREATININA =0,82 glucosa = 88 Mentionez ca am inceput sa iau CalciviD si magneziu cu vitamina B6 Multumesc anticipat

Data adaugarii Adaugat in: Aug 10, 2010 | Autorul raspunsului Autor: Melinda


Sa traiti, Avem si noi o pustoaica de 2.9 ani si i-am, facut primele analize de sange pt gradinita. Doua rezultate au iesit in evidenta: - PDW 11.5 (12 - 16.5%) - PCT 0.24 (0.16 - 0.048%) "Este naspa?" Multumesc anticipat! Cu respect, Virgil

Data adaugarii Adaugat in: Sep 6, 2010 | Autorul raspunsului Autor: Virgil Roman


cum vi se par analizele mele?....multumesc frumos.. RBC 5.11 HGB 15.2 HCT 44.3 MCV 86.7 MCH 29.7 MCHC 34.3 RDW 12.1 PLT 187 PDW 10.8 PCT 0.17 MPV 9.3 WBC 6.21 GR NE 3.50 EO 0.13 BA 0.02 LY 2.20 MO 0.36 GR % NE % 56.4 EO % 2.1 BA % 0.3 LY % 35.4 MO % 5.8 Glucoza serica 89 Colesterol total 147 TGP 21 TGO 17 Creatinina serica 0.91 Calciu seric total 9.6 VSH 4

Data adaugarii Adaugat in: Nov 3, 2010 | Autorul raspunsului Autor: gavrila


Am un baietel de 1 an si 5 luni si in urma analizelor de sange au rezultat urmatoarele: frotiu sanguin-eozinofilie RDWCV 15.8 interval admis 3.9-14.1 PDW 17 12-16.5 PCT 0.23 0.16-48 EO 5.63 2-4 FIBRINOGEN 156.88 200-400 ASTEPT CU MARE NERABDARE RASPUNSUL DVS. VA MULTUMESC!

Data adaugarii Adaugat in: Nov 10, 2010 | Autorul raspunsului Autor: CLAUDIA-CRISTINA


Buna ziua, La analizele de sange mi-au iesit urmatoarele valori care nu par preas bine, poate ma puteti ajuta cu interpretarea lor: RDWCV - 14,5 PDW - 18,7 PCT - 0,19 EO - 5,59 LY - 22,2 MO - 12,50 Multumesc anticipat.

Data adaugarii Adaugat in: Mar 17, 2011 | Autorul raspunsului Autor: Alexandru Daniel | Telefon Telefon:


BUNA ZIUA,CA SI CEI CARE ISI FAC ANALIZE,AM 50 DE ANI,SI MI-AM FACUT ANALIZA SANGELUI SI MI-A REZULTAT O VALOARE DE RDW DE 15.4,SI EO.EUZINOFILE CU VALOARE DE 5.38,CUM SE POT EXPLICA SI REGLA ACESTE VALORI,MULTUMESC

Data adaugarii Adaugat in: Apr 9, 2011 | Autorul raspunsului Autor: VINTILA MARIANA


Buna ziua! va rog sa imi interpretati si mie analizele care mi-au iesit peste limitele normale: MPV=11.8;(N=7,4-10,4) LYM=47,2(N=25-40); neutrofile nesegmentate=2,54(N=3-5) Glicemia=117(N=55-115)

Data adaugarii Adaugat in: Aug 1, 2011 | Autorul raspunsului Autor: V.Ivan


Buna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie ce masuri implica in cazul cand in urma analizelor de sange mi-au iesit :rdw 14.0:mo# 0,8 si sodiu 136.restul analizelor sant in parametri normali. Va multumesc

Data adaugarii Adaugat in: Sep 15, 2011 | Autorul raspunsului Autor: Marian


Buna ziua fetitei mele de 6 ani i-au iesit urmat rezultate RDWCV 17.4% PDW 17.4% MPV 7.3% EO 1.090 (referinta 0.09-0.86*10^3/mm3) EO 10.2% (referinta 2-4%) LY 25.4% Va rog daca puteti sa ma linistiti cu valorile care nu se incadreaza in limite normale,despre ce poate fi vorba?Va multumesc

Data adaugarii Adaugat in: Apr 22, 2012 | Autorul raspunsului Autor: STOICA DANIELA



Raspunde la aceasta intrebare

Folositi acest formular doar daca doriti sa adaugati un raspuns pentru aceasta intrebare. Pentru o noua intrebare click aici.
Continut
Nume
E-Mail
Telefon
E-Mail public?
Da Nu
Telefon public?
Da Nu

Ultimele intrebari

Bypassuri blocate, operatie nereusita Bypassuri blocate, operatie nereusita (Aug 19, 2014 in Cardiologie)
Rezultate ši context clinic Rezultate ši context clinic (Aug 18, 2014 in Analize medicale)
chist ovarian cu lichid chist ovarian cu lichid (Aug 15, 2014 in Obstetrica)
Alergie la contactul cu apa.. Tratament pre puternic? Alergie la contactul cu apa.. Tratament pre puternic? (Aug 13, 2014 in Alergologie)
ciuperca ciuperca (Aug 13, 2014 in Alergologie)
Durere abdominala in partea dreapta in timpul efortului fizic Durere abdominala in partea dreapta in timpul efortului fizic (Aug 12, 2014 in Medicina interna)
Buna ziua doamna doctor Buna ziua doamna doctor (Aug 12, 2014 in Obstetrica)
Va rog... Va rog... (Aug 11, 2014 in Analize medicale)
Interpretare Interpretare (Aug 9, 2014 in Analize medicale)
Operatie dificila... Operatie dificila... (Aug 8, 2014 in Chirurgie generala)

Categorii

Alergologie Analize medicale Cardiologie Chirurgie generala Dermatologie
Endocrinologie General Homeopatie Imagistica Infectioase
Kinetoterapie Medicina interna Neurologie Obstetrica Oftalmologie
Oncologie ORL Ortopedie Pediatrie Psihiatrie
Psihologie Sexologie Stomatologie Urologie