Interpretare analize medicale

Din 12 aprilie 2007, un nou serviciu gratuit va este pus la dispozitie de catre NETMEDIC.ro. Acesta consta in interpretarea buletinului cu rezultatele analizelor primite de la laborator. De multe ori, o valoare crescuta sau scazuta a unui indice nu ofera multe informatii unui pacient. NETMEDIC va vine in ajutor, punandu-va la dispozitie o lista cu cele mai frecvente analize.

Astfel, utilizatorul va putea bifa numai analizele pe care le-a efectuat, alegand, dupa caz, "Valoare scazuta" sau "Valoare crescuta". Dupa apasarea butonului "Interpretare", pacientului i se vor prezenta posibilele cauze ce duc la cresterea/scaderea valorilor normale ale indicilor analizati.

Atentie! Interpretarea analizelor este pur orientativa! Pentru informatii si tratament, va rugam sa va adresati medicului specialist.

Tip analiza
Valoare scazuta
Valoare crescuta
Glicemie
Uree serica
Acid uric seric
Creatinina serica
LDH
Fosfataza alcalina
Amilazemie
Colinesteraza
Sideremie
Sodiu seric
Potasiu seric
Magneziu seric
Calciu seric
Trigliceride
Colesterol seric
HDL colesterol
LDL colesterol
Timp de coagulare
Timp Quick
Fibrinogen
VSH
Hematocrit
Hemoglobina
ASLO


 
 
 
 
 
 
Cum se utilizeaza?
Spre exemplu, sa presupunem ca am primit rezultatele analizelor pentru "Glicemie", care are o valoare mai scazuta decat cea normala, pentru "LDH", cu o valoare mai mare decat cea normala si pentru "Trigliceride", cu o valoare mai mica decat cea normala. Astfel, vom bifa "Valoare scazuta" in dreptul "Glicemiei", "Valoare crescuta" in dreptul "LDH" si "Valoare scazuta" in dreptul "Trigliceridelor". Intrucat celelalte valori pe care le-am primit pe buletinul de analize sunt normale, nu vom bifa nimic in dreptul celorlalti indici. Apasand apoi butonul "Interpretare", vom putea vizualiza posibilii factori ce au cauzat valorile anormale ale indicilor.